Het tarief van bijles onder de loep. Wat kost bijles eigenlijk?

Voor ouders 3 min

De coronacrisis zorgt sinds maart voor chaos in het onderwijs. Lessen worden overgeslagen of online gegeven. Bij de ene school verloopt deze aanpassing soepeler dan bij de andere. Feit is in ieder geval dat door deze situatieverandering veel leerlingen tegen achterstanden aanlopen. Wij helpen jouw kind graag deze achterstanden op geheel eigen tempo inhalen. Of je nu op zoek bent naar studiebegeleiding, bijles wiskunde, rekenen, Nederlands, geschiedenis of programmeren, bij BijlesHuis vind je een ervaren vakspecialist. Geheel terecht vraag jij je af wat bijles bij BijlesHuis kost. Eén gemiddelde prijs bestaat helaas niet, aangezien het tarief voor bijles afhankelijk is van verschillende factoren. In dit artikel leggen we uit welke factoren dit zijn en wat bijles ongeveer kost.

tarieven bijles

Een ervaren docent kost meer

Ons team bestaat uit bijlesdocenten van verschillende niveaus: studenten die willen bijverdienen, ervaren leerkrachten die na hun werkuren graag 1-op-1 kinderen willen helpen met de lesstof én gepensioneerden die er voldoening uit halen om vakkennis over te dragen. De tarieven van bijles hangen af van het niveau van jouw bijlesdocent.

Dat een docent met 20 jaar ervaring meer kost dan een bachelorstudent, spreekt voor zich. Zo’n docent verdient namelijk meer dan iemand die zelf nog in de schoolbanken zit. Hij weet dan ook beter hoe leerstof geëxamineerd wordt en hoe jij je daar het best op voorbereidt, wat het verschil in tarief balanceert.

Wij merken dat slecht scorende leerlingen niet alleen behoefte hebben aan vakkennis, maar ook aan zelfvertrouwen en het ‘leren leren’. In dat geval is een ervaren bijlesdocent meer dan gewenst. Zo zie je maar dat bijles geven veel meer is dan alleen vakkennis overdragen. Constructief omgaan met leerlingen is net zo belangrijk. Om kwaliteitsdocenten te garanderen, screenen wij ze altijd vooraf.

Het niveau van de leerling weegt mee

Naast het niveau van de leerkracht, weegt ook het niveau van de leerling mee in het uurtarief. Scriptiebegeleiding voor een masterstudie is bijvoorbeeld duurder dan huiswerkbegeleiding voor een leerling uit groep 7 van de basisschool. Hoe meer specifieke kennis de docent paraat moet hebben, hoe minder kundige docenten er zijn voor de student in kwestie. Dan gaat het tarief ook omhoog, een beetje de wet van vraag en aanbod. Zo is bijles wiskunde bijvoorbeeld goedkoper dan bijles Python.

Welke service zit bij de prijs in?

Er is natuurlijk een groot verschil tussen zelf een docent zoeken op Marktplaats en een professioneel bedrijf inschakelen. Een bijlesorganisatie neemt alle werk uit handen: tot selectie van de docent, een klik-garantie, administratie regelen,.. Daarnaast volgen ze de begeleiding op en kan je altijd bij hen terecht bij problemen of vragen.

Bijleshuis is een expert in didactische hulp. Wij analyseren hulpvragen en op basis daarvan zoeken wij een geschikte docentenmatch. Deze docenten zijn stuk voor stuk hoogopgeleid en uitgebreid gescreend. Je weet dus zeker dat je een kwalitatief uitstekende docent voorgeschoteld krijgt. Alsnog niet tevreden? Dan zoeken we kosteloos een andere docent voor jou. Voor de rest regelt BijlesHuis betalingen, is er een hulplijn beschikbaar en hebben wij een speciaal ontworpen platform voor online 1-op-1-lessen.

Direct bijles aanvragen? Meld je nu aan!

Persoonlijke bijles of in een groep?

Bijles is in de meeste gevallen 1-op-1. Op die manier krijg je als leerling maximaal de aandacht, ook wel bijles op maat genoemd. We merken dat leerlingen zo ook sneller vooruitgang boeken aangezien er gewerkt wordt op het tempo van de leerling zelf.

Soms krijgen we de vraag of twee klasgenoten samen bijles mogen krijgen. Dit kan prima als ze beide tegen dezelfde problemen aanlopen. Uiteraard gaan de tarieven voor bijles dan naar beneden.

Wil je eerst zelf proberen de lesstof te begrijpen? Ontdek dan onze hulpvolle blogs, zoals bijvoorbeeld deze over hoe je ook al weer procenten uitrekent.

Conclusie: wat kost bijles bij BijlesHuis?

De tarieven voor bijles zijn afhankelijk van de ervaring van de lesgever, het onderwijsniveau, de service die je voor ogen hebt en het aantal leerlingen dat de bijles volgt. Bij BijlesHuis bijvoorbeeld starten de tarieven vanaf €19/u voor bijles wiskunde of Frans met een junior docent of €27/u voor bijles met een senior docent.

In onderstaand tabel zie je iets specifieker hoeveel bijles kost bij BijlesHuis. Voor meer informatie kun je terecht op onze tarievenpagina.

tarieven bijleshuis

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo maandelijks op de hoogte van de nieuwste didactische inzichten! Geen zorgen, je ontvangt verder geen spam of reclame.

bijles bijles nodig tarieven wat kost bijles kosten bijles prijs bijles