Jana’s stage bij BijlesHuis tijdens de coronacrisis

Sterke bijlesverhalen 2 min

Dit jaar ziet er, net zoals voor jullie, heel anders uit dan vooraf gedacht. 2020 zou hét jaar zijn geweest waarin ik tussen het inleveren van mijn masterproef en de examens nog voor een laatste keer met volle teugen van het studentenleven zou genieten. De coronacrisis gooide helaas roet in het eten waardoor alles anders liep, zo ook mijn stage.

Jana van BijlesHuis

Het plan was om een maand op het kantoor van BijlesHuis in Gent stage te lopen. Helaas was dit middenin de coronapiek. Ik keek behoorlijk naar mijn stage uit en was dan ook bang dat het niet zou doorgaan. Voor mij waren dit spannende dagen. De stages van sommige studiegenoten werden namelijk gecanceld. Gelukkig kreeg ik een opluchtend bericht van stagebegeleidster Beau dat mijn stage door ging! Niet op locatie, maar online.

Toen ik dat hoorde had ik geen idee hoe ik dat voor mij moest zien. Hoe zou mijn stage er uitzien? Zou ik wel taken krijgen en echt werkervaring opdoen? Dankzij de steengoede begeleiding van Beau, de aardige en behulpzame collega’s én de goede organisatie van Bijleshuis, heeft deze stage mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen.

Het feit dat de stage online plaatsvond, voelde voor mij niet als een minpunt. BijlesHuis kent een online leeromgeving waarin het kinderlijk eenvoudig is om videomeetings te organiseren, je scherm te delen en bestanden te uploaden. Door wekelijkse online meetings met het gehele team bleef ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beslissingen binnen het bedrijf. Op deze momenten kon ik ook kennismaken met collega’s waar ik niet mee samenwerkte. Voor de rest belden Beau en ik dagelijks om de planning te bespreken. Als ik vragen had kon ik die altijd stellen in Slack.

Ondanks dat de stage maar vier weken was en ook nog eens online, heb ik enorm veel geleerd. BijlesHuis gaf mij de kans om zelf ideeën te pitchen en deze uit te werken. Ik kon zelfstandig en creatief zijn. Mijn takenpakket was vrij divers en dankzij de goede begeleiding kreeg ik de kans om in kleine stappen kennis te maken met het bedrijf en de wereld van communicatie en (online) marketing.

Tijdens mijn stage heb ik mij onder andere bezig gehouden met copywriting, teksten reviseren, blogs schrijven, YouTubefilmpjes optimaliseren op het Youtubekanaal van BijlesHuis, de social media beheren en webinars volgen. Hierdoor heb ik veel geleerd over SEO, SEA, zoekwoordenmarketing en nog veel meer. Te veel om op te noemen!

Tijdens de vier weken liepen er nog twee andere studenten stage: Rani en Matisse. Ik vond het erg fijn om ook met hen samen te werken aan projecten.

Kortom, mijn stage bij BijlesHuis was een plezierige en leerrijke ervaring. Bij deze bedank ik Beau nogmaals voor de mooie kans die ze mij gaf!

-Jana

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij BijlesHuis? Stuur een mailtje naar beau@bijleshuis.nl!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

online bijles stage corona