Schoolvakanties in 2024: wanneer zijn ze?

Voor ouders 1 min

Wanneer vallen de schoolvakanties van 2024 in Noord-, Midden-, en Zuid-Nederland? Elk jaar zijn er 5 schoolvakanties voor de onderbouw en bovenbouw. De data kunnen verschillen per regio. Hieronder vind je een overzicht van de voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie in 2024 plus de feestdagen buiten de schoolvakanties.

Adviesweek meivakantie

Hemelvaart valt in 2024 op 9 mei. Scholen kunnen de meivakantie met een week uitbreiden. Kijk in de schoolgids of op de website van de school voor de juiste data.

Vrij met carnaval

Je kind krijgt geen vrijstelling van de leerplicht voor carnaval. In de praktijk plannen veel scholen in het zuiden van Nederland een korte vakantie tijdens carnaval. Kijk hiervoor in de schoolgids van de desbetreffende school.

Algemeen erkende feestdagen 2024

Op de volgende nationale feestdagen zijn alle scholen gesloten:

  • Nieuwjaarsdag: maandag 1 januari
  • Pasen 2024 (eerste en tweede paasdag): zondag 31 maart en maandag 1 april
  • Koningsdag 2024: zaterdag 27 april
  • Bevrijdingsdag 2024: zondag 5 mei
  • Hemelvaartsdag 2024: donderdag 9 mei
  • Pinksteren 2024 (eerste en tweede pinksterdag): zondag 19 en maandag 20 mei
  • Kerstmis (eerste en tweede kerstdag): woensdag 25 en donderdag 26 december

Bijles tijdens de schoolvakanties in 2024?

Ben je op zoek naar bijles in één van de schoolvakanties? Dan kun je een geschikte docent vinden via de website van BijlesHuis. Bijles in de zomer (of andere vakanties) is een doorlopende trend. Leerlingen maken vaak een inhaalslag voor een lastig vak; ze krijgen meer zelfvertrouwen; ze kunnen aan hun leermethodes sleutelen of een ‘zomerdip’ voorkomen. Dit zijn vaak redenen die ouders en studenten aanhalen om bijles te nemen in de schoolvakanties. BijlesHuis helpt jullie maar al te graag!

vakanties 2024