Schoolvakanties in 2025: een overzicht

Voor ouders 1 min

Wanneer vallen de schoolvakanties van 2025 in Noord-, Midden-, en Zuid-Nederland? Elk jaar zijn er 5 schoolvakanties voor de onderbouw en bovenbouw. De data kunnen verschillen per regio. Hieronder vind je een overzicht van de voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie in 2025 plus de feestdagen buiten de schoolvakanties.

schoolvakanties, nederland, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie

Adviesweek meivakantie

Scholen kunnen de meivakantie met een week uitbreiden. Kijk in de schoolgids of op de website van de school voor de juiste data.

Vrij met carnaval

Je kind krijgt geen vrijstelling van de leerplicht voor carnaval. In de praktijk plannen veel scholen in het zuiden van Nederland een korte vakantie tijdens carnaval. Kijk hiervoor in de schoolgids van de desbetreffende school.

Algemeen erkende feestdagen

Op de volgende nationale feestdagen zijn alle scholen gesloten:

  • Nieuwjaarsdag: woensdag 1 januari 2025
  • Pasen (eerste en tweede paasdag): zondag 20 april en maandag 21 april 2025
  • Koningsdag: zaterdag 26 april 2025
  • Bevrijdingsdag: maandag 5 mei 2025
  • Hemelvaartsdag: donderdag 29 mei 2025
  • Pinksteren (eerste en tweede pinksterdag): zondag 8 en maandag 9 juni 2025
  • Kerstmis (eerste en tweede kerstdag): donderdag 25 en vrijdag 26 december 2025

Scholen mogen leerlingen vrij geven op andere (religieuze) feestdagen dan de officiële feestdagen. Dit geldt dan voor álle leerlingen van de school. Kijk voor deze dagen in de schoolgids van de desbetreffende school.

Bijles tijdens de schoolvakanties in 2025?

Ben je op zoek naar bijles in een van de schoolvakanties? Dan kun je een geschikte docent vinden via de website van BijlesHuis. Bijles in de zomer (of andere vakanties) is een doorlopende trend. Leerlingen maken vaak een inhaalslag voor een lastig vak; ze krijgen meer zelfvertrouwen; ze kunnen aan hun leermethodes sleutelen of een ‘zomerdip’ voorkomen. Dit zijn vaak redenen die ouders en studenten aanhalen om bijles te nemen in de schoolvakanties. BijlesHuis helpt jullie maar al te graag!

Inschrijven voor de newsletter? Dat kan hier!

vakanties 2025