Bijles geven als student: de ideale studentenbaan

Voor bijlesdocenten 2 min

Zie jij het zitten om naast je studie bijlesdocent te worden? Lees dan snel verder om erachter te komen wat de vereisten zijn en hoe je eraan begint. BijlesHuis staat altijd open voor gemotiveerde studenten die hun kennis willen delen met jongere leerlingen. Kriebelt het al om te beginnen? Schrijf je dan alvast in bij BijlesHuis om bijles te geven als student.

bijles geven als studentenbaan

Kan ik als student bijles geven?

Eisen

Om bijles te geven als student hoef je niet per se ervaring te hebben in lesgeven. Wij hechten meer waarde aan een uitstekende vakkennis en motivatie. Ook wordt je geduld regelmatig op de proef gesteld. Bij BijlesHuis sta je er niet alleen voor; ons team staat altijd klaar om jou adviezen te geven en je vragen te beantwoorden. Daarnaast helpen onze informatieve teksten beginnende docenten een stap verder. Bijvoorbeeld hoe je online bijles geeft, hoe je didactisch verantwoord feedback geeft en hoe je de juiste vragen stelt als bijlesdocent. Alle blogs lees je op de docentenpagina van BijlesHuis.

Het allerbelangrijkste vinden wij het aanbieden van kwalitatief uitstekende bijlessen. Daarom stellen wij als minimale eis een diploma voortgezet onderwijs. Kriebelt het al? Meld je aan als bijlesdocent!

Praktisch: zo werkt bijles geven

Flexibele werktijden

Zeg maar dag tegen 9-tot-5-bijbaantjes! Bij BijlesHuis bepaal je samen met de leerling en zijn of haar ouders de werktijden. Op die manier werk je dus wanneer het jou perfect uitkomt. Een bijbaan als bijlesdocent kan dus prima naast je studie- en nevenactiviteiten. Bijles geven in de avonduren of in vakanties is uiteraard ook mogelijk. Heb je het zelf druk met tentamens? Geen punt, dan plan je een week geen bijlessen in.

Bijles geven als student in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam

Studeer jij aan de universiteit in een van de grote studentensteden? Dan is de kans groot dat je in je eigen stad kunt blijven om bijles te geven. De meeste leerlingen ervaren het namelijk als prettig wanneer bijlessen fysiek plaatsvinden. Dit geschiedt zowel bij de leerling thuis als op een openbare plek zoals de bibliotheek.

Online bijles geven

Al eens gedacht over online bijles geven als student? Door de coronacrisis werden docenten genoodzaakt online bijlessen te organiseren. Gelukkig is het online platform BijlesHuis speciaal gemaakt voor online bijlessen. Je maakt gebruik van een digitaal whiteboard, gedeelde schermen, bestandsuitwisselingen en natuurlijk een videoverbinding. Andere voordelen zijn flexibiliteit, tijdwinst en natuurlijk het voorkomen van onnodige besmettingen. Ook nu het virus redelijk onder controle lijkt, kiezen steeds meer leerlingen voor online.

Als student bijles geven?

Ben je bezig met een master of volg je de lerarenopleiding? Meld je dan aan via de website van BijlesHuis. Na de aanmelding nodigen wij je zo snel mogelijk uit voor een online intakegesprekom je motivatie en cv door te nemen. Bovendien leggen wij onze werkwijze nog eens duidelijk uit.

Eenmaal aangenomen zie je in ons systeem openstaande opdrachten in jouw regio. Vervolgens beslis je helemaal zelf of je interesse hebt in een bepaalde opdracht. Gedurende het proces van aanmelden tot het geven van bijlessen, staan wij altijd klaar voor vragen en advies. Succes en wie weet tot ziens!

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

bijles geven bijverdienen student
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter