Bijles geven, wat haal jij eruit?

Voor bijlesdocenten 3 min

Kriebelt het al een beetje bij het idee, bijlesdocent zijn? Dat begrijpen wij van BijlesHuis natuurlijk als geen ander. Niet alleen help jij studenten verder te komen, voor jou is de ervaring minstens zo leerzaam.

Een geschikte bijlesdocent schat studenten goed in, motiveert, legt de leerstof helder uit en durft ook zo nodig pijnpunten aan te snijden. Via opleidingen of werkervaring komen sommigen aan de knowhow om te helpen. Anderen hebben een grote inhoudelijke kennis en zijn gemotiveerd om leerlingen in nood zo goed mogelijk te coachen.

Opbloeien

Als je ergens veel voldoening uit kan halen, is het wel bijles geven. Een student krijgt mede door jou meer zelfvertrouwen en haalt hogere cijfers. Zowel de student als zijn omgeving zijn je daarvoor erg dankbaar. Als docent zie jij de student door jouw begeleiding groeien en opbloeien. Geweldig, toch?

Houd je van de comfortzone? Dan is het bijlesdocentschap een goede manier om daar eens een keer uit te komen. Met nieuwe mensen, thuissituaties en omgevingen kan het namelijk soms even wennen zijn. Nieuw kan soms moeilijk betekenen, maar juist daarin zit de uitdaging. Ga maar eens na hoeveel je ervan leert. Je ontwikkelt een hoge mate van soft skills en communicatieve vaardigheden, die kleur geven aan je relaties. Daarbij wordt het door veel werkgevers gewaardeerd als je weet hoe jij anderen motiveert en coacht. Daarnaast verdiep je je op een andere manier in de materie als je de lesstof ervaart door de ogen van een bijlesleerling. Zelf leer je ongetwijfeld nieuwe dingen bij.

Natuurlijk, even heel praktisch bezien, is het geven van bijles een fijne bijverdienste. Of je nu student bent, gepensioneerde, half- of voltijds werkt, je verdient een extra zakcentje door mensen te helpen en je kennis te delen.

bijles geven

Wie zijn je studenten eigenlijk?

Bijles komt in veel vormen en maten, en voor alle niveaus en leeftijden. Scholieren en studenten zoeken vaak begeleiding ter voorbereiding van een toets of een examen. Er is dan vaak een specifieke deadline waar ze met hun bijlesdocent naartoe werken. Soms is studiebegeleiding in het algemeen nodig, of bereiden ze zich graag goed voor op het nieuwe schooljaar. Het voornaamste is om de student te motiveren en te helpen om efficiënter en daardoor beter te studeren.

Het komt ook voor dat iemand die geen student is bijles wil. Werk kan bijvoorbeeld een reden zijn, als de werkpraktijk erom vraagt een taal te beheersen. Zakelijk Engels en Frans is het populairst. Daarnaast zien we regelmatig dat volwassen studenten graag een nieuwe taal leren als hobby. Zodat je bijvoorbeeld ook eens je Spaanse skills goed in de praktijk kan brengen tijdens je vakantie, of om goed uit de voeten te kunnen in het Engels.

Waarom BijlesHuis?

Waar vind je studenten om bijles aan te kunnen geven, is vaak de grote vraag. BijlesHuis speelt precies in op deze vraag. Je registreert je via deze pagina om bijlesdocent te worden en uploadt vervolgens je cv en motivatie. Als je een interessant profiel hebt, nodigen de accountmanagers je uit voor een online intakegesprek. Je bespreekt dan wat jouw achtergrond is, hoe BijlesHuis werkt en hoe de samenwerking precies gaat verlopen.

Komt er in jouw buurt een aanvraag binnen, dan krijg je een mailtje met alle informatie over de student en wat hij of zij precies nodig heeft. Je kunt zelf beslissen of je tijd en interesse hebt voor de begeleiding. Je hoeft alleen je mailbox en je mobiel af en toe te checken en de online agenda in te vullen. BijlesHuis zorgt voor de rest. Veel succes!

Zie je, het kriebelt, toch? Schrijf je in als docent en ga aan de slag!

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

lesgever bijles geven school bijverdienen bijles
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter