De 15-jarige Tijl volgt online bijles door corona

Sterke bijlesverhalen 3 min

De coronacrisis gooit dagelijkse routines in de war. Om de tijd zo goed mogelijk, zonder achterstanden door te komen, is het van belang flexibel en creatief te handelen. Dit geldt ook voor de 15-jarige Tijl uit Ieper (BE). Naast de weggevallen hobby’s en sport, kan ook bijlesdocent Rico niet meer langskomen. Daarom is direct besloten om over te schakelen naar online bijles. Hierdoor loopt Tijl geen achterstand op tijdens deze schoolloze weken. Sterker nog: hij heeft extra veel tijd om zijn Frans eens goed bij te spijkeren. Aangezien online bijles nieuw was voor Tijl, vroegen wij hem naar zijn ervaringen.

online bijles

Vooral met de basis van Frans heeft de jonge Belg moeite. De eerste twee jaar was het geen probleem, maar in het derde jaar was het nodig om aan te bel te trekken. Zijn ouders zochten mee naar een oplossing. Deze oplossing vonden ze al snel bij BijlesHuis. Op basis van Tijls schoolproblemen, vonden we een geschikte docent: Rico.

De ervaren Rico is al bijna 20 jaar taalcoach voor volwassenen en bijlesdocent voor studenten. Hij helpt Tijl sinds het begin van het schooljaar met Frans. Ze besteden vooral veel aandacht aan de werkwoorden en begrijpend lezen. Daar valt veel winst te behalen voor de scholier. Echter gooide de coronacrisis roet in het eten. Tijls school ging dicht, dus stopten de Franse lessen. Net als de bijles.

“Voor de coronacrisis gaf ik bijles aan huis. Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen, moesten we overschakelen naar online bijles. Dat was geen enkel probleem. Zowel de leerling als zijn ouders vonden het direct een goed idee.” -Bijlesdocent Rico

Voor de coronacrisis kwam Rico een keer per week langs bij Tijl. Toen de maatregelen werden aangescherpt, moest direct worden overgeschakeld naar online bijles. Tijl vond dat in het begin spannend. Dit werd zijn eerst keer online (bij)les!

Gelukkig is de online leeromgeving van BijlesHuis zeer duidelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Tijl en Rico waren binnen een mum van tijd gewend aan de andere manier van les geven. Vooral de schermdeelfunctie en het interactieve whiteboard maakt alles een stuk makkelijker. Zo kan Rico de theorie duidelijk uitleggen. Na de uitleg maakt Tijl meestal oefeningen op het gedeelde scherm zodat Rico kan meekijken.

“Online bijles is voor mij eigenlijk niet anders dan dat Rico bijles bij mij thuis geeft. Je kan elkaar gewoon horen en zien. Het enige jammere is dat ik Rico nu geen koffie kan brengen!”-Tijl

Gelukkig verliep de overgang naar online bijles vlot. Sinds midden maart krijgt Tijl elke dinsdagmiddag een uur bijles Frans. Ook de ouders van Tijl zijn daar ontzettend blij mee. Op deze manier blijft hij zijn vaardigheden ontwikkelen. Sterker nog, online bijles kent zelfs voordelen ten opzichte van fysieke bijles. Zo ging de bijles tijdens de paasvakantie gewoon door en heeft Tijl zelfs extra lessen aangevraagd voor dit schooljaar. Na de coronacrisis, overweegt het gezin uitsluitend online bijlessen te nemen. Puur door het gebruiksgemak en flexibiliteit.

Toch blijft het jammer dat Tijl geen koffie meer kan brengen naar Rico. Wellicht is het voor BijlesHuis een idee om dat in de toekomst op te nemen in de online pakketten 😉.

Heb je moeite met Frans of een ander vak? Probeer dan begeleiding op maat van BijlesHuis. Wij matchen jou met een geschikte docent die altijd voor je klaar staat. Ben jij docent en wil je bijles geven? Registreer je dan nu en wie weet help jij kinderen zoals Tijl de coronacrisis door!

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

online bijles Frans leren frans corona