Bijles volgen: hoe gaat dat?

Voor studenten: studietips 3 min read

Loop je constant vast met lastige vakken als wiskunde? Of krijg je de Duitse naamvallen maar niet onder de knie? Voorkom leerachterstanden en neem bijtijds bijles. Ook als je moeite hebt met plannen en organiseren is bijles een verstandige optie. BijlesHuis onderscheidt zich van andere organisaties door persoonsgericht en professioneel te handelen. Zo werken wij uitsluitend met gepassioneerde en hoogopgeleide bijlesdocenten.

Aanmelding

Na jouw aanmelding bellen we je zo snel mogelijk op. Wij leren elkaar telefonisch kort kennen en stellen je een aantal vragen. We willen namelijk precies te weten komen waar jij hulp bij nodig hebt. Als dat duidelijk is, gaan waar intern op zoek naar de beste bijlesdocent met de juiste expertise. Zodra we een match hebben, ontvang je een profielschets van de betreffende leerkracht. Bijvoorbeeld wat voor opleiding de docent volgde en wanneer hij/zij beschikbaar is. Als dat allemaal akkoord is, neemt de docent contact met je op om direct de eerste bijles in te plannen. De eerste bijles staat in het teken van kennismaking en het opstellen van een planning/leerplan.

Bijleslocaties

Wij laten jou samen met de docent kiezen waar de bijles plaatsvindt. De wensen van ieder individu zijn anders en daar houden wij rekening mee. Zo is het mogelijk om bij jou thuis bijles te volgen, bij de docent of op een openbare plek zoals de bibliotheek of op school. Houd er goed rekening mee dat je een plek uitkiest waar jij je goed kan concentreren. Vermijd dan ook bij voorkeur koffietentjes en rumoerige (studenten)huizen. Is er nood aan de man en wil je een spoedbijles inplannen? Dan is online bijles een uitstekende optie. Onze online leeromgeving is speciaal ontwikkeld voor het volgen van digitale bijlessen. Met een gedeeld scherm en een online whiteboard is het net alsof je naast de docent zit.

De eerste bijles

De eerste bijles staat in het teken van kennismaking. Het is belangrijk elkaar beter te leren kennen om een vertrouwensband te creëren. Bespreek wat je van elkaar verwacht en wat de doelen zijn. Een eerste bijles is ook geschikt om als ouder vragen te stellen. Vooral bij jongere kinderen is dit aan te raden. Het kan immers best spannend zijn om individuele bijles te krijgen. Vervolgens wordt er een leerplan opgesteld met de doelen die de leerling wil bereiken. Stapsgewijs worden die de volgende bijlessen gerealiseerd.

bijles volgen

Hulpvraaganalyse

De docenten willen graag weten waarom je bijles neemt en met welke specifieke onderdelen hij of zij jou kan helpen. Een goed begin is immers het halve werk:

  • Heb je haast? Stuur de docent alvorens de bijles lesstof of vragen op. Maak een duidelijk overzicht zodat de docent zich optimaal kan voorbereiden.
  • Orden je lesmateriaal voordat de bijles start. Op deze wijze verspil je geen tijd en is alles gemakkelijk te vinden.
  • Denk bij voorbaat goed na welke onderdelen je tijdens de bijles wil bespreken. Kies bij voorkeur voor de moeilijke en belangrijkste onderwerpen. Steek je kop niet in het zand; wij zijn er om je te helpen!
  • Volgende week een toets? Laat het weten, zodat de docent daar direct op in kan spelen. Er zullen dan prioriteiten moeten worden gesteld. Ook als je iets vergeten bent en er op het laatste moment achter komt, is het zaak om dat te melden.
  • Heb je van je schooldocent opdrachten, vragen of proeftentamens gekregen? Bespreek het met je bijlesdocent en maak de opdrachten samen.
  • Zijn er oefeningen of toetsen waar jij expliciet moeite mee hebt/had? Laat het weten en neem indien mogelijk mee. Van fouten leer je het meest.

Praktische zaken BijlesHuis

Geen klik met je docent? Dat betreuren wij, maar er is nog geen man overboord. Door onze fit-garantie schakelen we kosteloos een andere bijlesdocent in die het stokje overneemt.Tevreden na je eerste bijles? Vergeet dan niet aan te geven wanneer je weer bijles wil en op welke tijdstippen. Je bent vrij om aan te geven hoe vaak je bijles wil en hoe lang de sessies duren (bijvoorbeeld 1u of 2u). Ben je ziek of is er iets anders aan de hand waardoor de bijles niet door kan gaan. Laat dan 24 uur van te voren weten dat je niet kan en plan een nieuwe afspraak in. Heb je vragen over je bijlesdocent? Of zijn er toch onverhoopt problemen? Loop er niet te lang mee rond en laat het direct weten aan jouw contactpersoon bij BijlesHuis.

Klaar voor de start? Af!

Als het goed is weet je nu precies hoe BijlesHuis te werk gaat en wat onze krachten zijn: persoonlijk & professioneel. Enthousiast geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op en voor je het weet heb je persoonlijke begeleiding van een ervaren docent.

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van de nieuwste artikels van Bijleshuis! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

Bijleshuis bijles nodig bijles student
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter